KNOV Kwaliteitsregister

Self assessment, POP en TOP

, laatste update: 31 juli 2023

Het self-assessment is een online tool, gebaseerd op de rollen van de beroepsprofielen eerstelijns en klinisch verloskundige. Het self-assessment staat open voor gebruik voor elke verloskundige die is geregistreerd in het kwaliteitsregister. U vindt het self-assessment in het hoofdmenu in uw persoonlijk dossier van het kwaliteitsregister (PE-online).

Doel

Het self-assessment geeft inzicht in uw eigen competenties ten opzichte van de competenties die horen bij het vak van verloskundige. Dit inzicht is, in combinatie met uw ambities, een goede leidraad voor de keuzes voor bij- en nascholingen. Het self-assessment bestaat uit stellingen die zijn gebaseerd op het beroepsprofiel. U kunt deze stellingen voorzien van een score op een schaal van 1 tot 10. U baseert zich hierbij op uw eigen perceptie van in hoeverre u denkt dat u competent bent in deze stelling.

Rapportage en vervolg

Na afronding van het assessment wordt er een rapportage opgesteld, voorzien van een paar voorbeelden die kunnen helpen bij de interpretatie en duiding van eigen resultaten. Vervolgens kunt u een persoonlijk ontwikkelingsplan of een team ontwikkelingsplan opstellen en dit uitvoeren. U kunt dit invoeren in uw persoonlijk dossier. Wanneer u bepaalde competenties wilt versterken kunt u in de scholingsagenda van de KNOV zoeken op 'rollen'. U vindt dan het aanbod van nascholing waarin die specifieke rol aan bod komt. U kunt de uitkomsten van het assessment ook gebruiken als input voor uw persoonlijke ontwikkeling binnen de eigen werksituatie, bijvoorbeeld door dit in te brengen bij beoordelings- of functioneringsgesprekken.

Accreditatie

  • Invullen self-assessment incl. interpretatie van rapportage - 2 uur MIO
  • Opstellen persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) - 2 uur MIO
  • Opstellen van team ontwikkelingsplan (TOP) - 2 uur MIO
  • U kunt dit assessment maximaal 2 keer per registratieperiode doorlopen

Jouw Kwaliteitsregister

81% van de verloskundigen staat in het Kwaliteitsregister
Verloskundigen.

Meld je aan!

Wie is geregistreerd?

Staat uw verloskundige in het Kwaliteitsregister
Verloskundigen?

Zoek een verloskundige

Over ons

Onderdeel van:

Onderdeel van: